Nak Jual Rumah? Hubungi Ejen Hartanah Berdaftar Kuantan, Pekan dan Kemaman

Anda nak jualkan rumah atau apa2 hartanah, tapi tak tahu macam mana cara nak marketkan hartanah tersebut, bagaimana cara proses tukar nama atau takut ditipu oleh mana2 pihak, paling senang kerja carilah “Perunding Hartanah Berdaftar” atau panggilan biasa org panggil ejen jual rumah atau ejen hartanah. Nama singkatan pada perunding hartanah ni REN (Real Estate Negotiator)

Apa tugas REN?

  • Iklankan Hartanah
  • Semakkan Harga Pasaran
  • Periksa (Inspection) Hartanah tersebut, ketahui apa kelebihan dan kekurangan, tengok dokumen yang tepat tentang hartanah tersebut
  • Ambil gambar dan video untuk pengiklanan
  • ¬†Tapis pembeli sebelum mereka meneruskan utk Booking Hartanah tersebut untuk elakkan buang masa semua pihak
  • Semak Kelayakan Pinjaman yang layak untuk pembeli
  • Menguruskan Pinjaman untuk pembeli
  • Mengesorkan Panel Lawyer yang senang dan pantas dalam proses tukar nama sehingga serahan kunci
  • Membuat negosasi harga untuk persetujuan kedua-dua belah pihak
  • Memberi nasihat dan pendapat tentang hartanah yang sesuai dan menepati citarasa pembeli

Nampak macam mudah kan tugas REN ni, tapi perlu diingatkan dalam setiap kes dan proses tu semua jalan ceritanya berbeza. Sebab tu untuk jual sesuatu hartanah ni sangat disarankan untuk cari REN je untuk selesaikan. Tak perlu sakit kepala dan pening macam mana nak buat. REN ni kebanyakkannya banyak cerita yang pernah di laluinya. Pengalaman dan kursus yang di ambil tu la banyak memberi jalan untuk mereka selesaikan setiap liku kes yang akan dijalankan.

Untuk nak tahu lebih lanjut tentang penjualan Rumah atau nak Jual Rumah di sekitar Kuantan, Pekan, Kemaman, Kijal, Kerteh dan kawasan berdekatan boleh WhatsApp saya terus di link bawah ni atau Klik Butan WhatsApp di bawah. Lebih 100 unit saya sudah jualkan dalam masa 2 tahun

https://www.wasap.my/60173200490/NakJualRumah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *